Σημαντικές ερωτήσεις για την εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιά

                                                                                      

  • Ποια τα οφέλη της κολύμβησης από μικρή ηλικία;

Η κολύμβηση θεωρείται από πολλούς επιστήμονες ως το ιδανικότερο άθλημα! Έχει ελάχιστους τραυματισμούς και δεν επιβαρύνει το μυοσκελετικό σύστημα κατά την αναπτυξιακή ηλικία του παιδιού! Παράλληλα, γυμνάζει όλο το σώμα και το καρδιαγγειακό σύστημα. Με τη κολύμβηση ενισχύεται η σωματική διάπλαση των παιδιών, η αναπνευστική ικανότητα, η καρδιακή λειτουργία. Παράλληλα βελτιώνεται η στάση και η θέση του σώματός τους. Επίσης, η κολύμβηση προλαμβάνει την παιδική παχυσαρκία που έχει συνδεθεί με το διαβήτη.

 

  • Πόσες φορές γίνονται τα μαθήματα και από πόση ώρα;

Τα μαθήματα κολύμβησης στις ακαδημίες της μικρής πισίνας για ηλικίες από 3 ετών γίνονται από 1 έως και 3 φορές  την εβδομάδα με διάρκεια μαθήματος 40 λεπτά. 

 

  • Η κολύμβηση ενδείκνυται για όλες τις εποχές του χρόνου;

Ναι! Η κολύμβηση ενδείκνυται για όλες τις εποχές του χρόνου. Ειδικά όταν οι εγκαταστάσεις το επιτρέπουν, είναι απαραίτητο τα παιδιά να κολυμπούν, κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ώστε στην έξαρση των ιώσεων, να έχουμε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

  • Τι εξοπλισμό χρειάζεται;

1.Μαγιώ , παντόφλες (αντιολισθητικές)
2.Πετσέτα ή Μπουρνούζι
3.Σκουφάκι – Γυαλάκια
4.Σαμπουάν-Αφρόλουτρο-Πιστολάκι

  • Μπορεί το παιδί μου παρόλο που είναι αρχάριο να μπει στις ακαδημίες κολύμβησης της ομάδας κολύμβησης του Ποσειδώνα;

Φυσικά και μπορεί. Θα ξεκινήσει στην αρχή σε τμήμα με άλλα παιδιά που θα είναι επίσης αρχάρια και στην ηλικία του, έτσι ώστε να συμμετέχει στη συνέχεια στα τμήματα της προαγωνιστικής κατηγορίας!
Οι προδιαγραφές είναι να αγαπάει το νερό και να θέλει. Ακμη κι αν υπάρχουν όμως ενδοιασμοί από το παιδί, εμείς έχουμε τις μεθόδους και τον τρόπο, να βοηθήσουμε το παιδί να ξεπεράσει το όποιο φόβο του .

Τι μαθαίνουν τα παιδιά σε κάθε τμήμα;

Στις ακαδημίες κολύμβησης έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για προσχολική και μετέπειτα ηλικία που βασίζεται στο παιχνίδι. Υπάρχει συγκεκριμένη μεθοδολογία με επίτευξη τεχνικής, πειθαρχίας και εκμάθησης, όμως το παιδί νιώθει ότι παίζει, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να αγαπήσει το νερό. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, όλα γίνονται αυτόματα.
Τα παιδιά μαθαίνουν να κολυμπούν όλα τα στυλ κολύμβησης (ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα).

  • Πόση ώρα πριν το κολύμπι μπορεί το παιδί να φάει;

Τουλάχιστον 2 ώρες πριν ξεκινήσει την άσκηση, είτε αυτή είναι εντός νερού είτε εκτός νερού.

 

2019-10-10T12:58:18+00:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η αγάπη μας για την γυμναστική και ειδικότερα για την κολύμβηση σε συνδυασμό με την εμπειρία μας ως προπονητές βρεφικής κολύμβησης οδήγησε στην δημιουργία του Αθλητικού κέντρου.